Letöltés (Balatonfüred)  •  Keresés (országos)
SZAKORVOSI RENDELŐINTÉZET
LABORATÓRIUM - SYNLAB
Rendelés helye:
2. emelet 2-3.
Telefon:
06-87/580-886, mellék: 739
Vérvétel és mintavétel:
Hétfő: 7:00 - 9:30
 
Kedd: 7:00 - 9:30
 
Szerda: 7:00 - 9:30
 
Csütörtök: 7:00 - 9:30
 
Péntek: 7:00 - 9:30
Szolgáltatások: közfinanszírozott vérvétel és mintaátvétel (közfinanszírozott, azaz beutaló alapján történő ellátás)
Mintavétel: H-P: 7:00 – 9:30
A beutalóval érkező páciensek számára az IDŐPONTFOGLALÁS KÖTELEZŐ.
Kivételt képeznek a következő esetek:

- Hozott széklet-, vizeletminta leadása esetén - amennyiben vérvétel nincs - időpontfoglalás nem szükséges.

- Sürgős beutalóval nem kell időpontot foglalni a laboratóriumba. Sürgős beutaló érvényessége 3 nap. A sürgősségi igényt a beutaló orvosnak kell hitelesen igazolnia a kérőlapon pecsétjével és aláírásával. Sürgősséggel csak a vizsgálatok meghatározott köre vehető igénybe.

- 14 éves kor alatti pácienseknek időpontot foglalni nem szükséges.

Időpontfoglalás:

- Online időpontfoglalással: kattintson a Foglaljon időpontot gombra.

- Telefonos időpontfoglalás: munkanapokon 10:00-15:00 óra között a +36-88-371-132-es telefonszámon foglalható időpont. Javasoljuk az online foglalást választani a telefonvonal túlterheltsége miatt! Az online foglalás egyben a leggyorsabb és legkényelmesebb módja az időpontfoglalásnak.

- Személyesen a SYNLAB Balatonfüredi Laboratóriumban munkanapokon 11:00-12:00 között.

Terheléses vizsgálat esetén csak személyesen vagy telefonon lehet időpontot foglalni. Az előjegyzés során kollegánknak mindenképpen jelezze, hogy terheléses vizsgálatra szeretne időpontot kérni, mivel a terheléses vizsgálat esetenként 2 órát is igénybe vehet.
Fontos! 14 év alatti gyermek és/vagy 43 kg testtömeg alatti személyek esetén nem végzünk terheléses vizsgálatot.
Kemoterápiás kezelés alatt állók és a menstruációs ciklushoz kötött vizsgálati beutalóval rendelkező páciensek számára is a személyes vagy telefonos időpontfoglalás javasolt. Az előjegyzés során kollegánknak mindenképpen jelezze, hogy a beutalót kezeléshez, illetve ciklushoz kötött időpontban kell levenni.
Leletkiadás:

- Ügyfélkapus regisztrációval és TAJ-számmal rendelkező pácienseink a leleteiket közvetlenül letölthetik az EESZT rendszeréből.

- A leletek kérhetők e-mailen is, ezt az igényt a mintavételre való jelentkezéskor kell jelezni az adminisztrátor felé. Ebben az esetben a kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot is be kell adni a beutalóval. A formanyomtatvány letölthető innen.

- Utólagosan igényelt e-mailes leletküldés esetén formanyomtatvány kitöltésére van szükség. A hozzájárulási nyilatkozat letölthető itt.

- Papíralapú leletkiadás csak kivételesen indokolt esetekben kérhető (pl. CT, MR előtti lelet) a következő idősávban: H-P: 11:00–12:00

Megkérjük Pácienseinket, hogy amikor csak lehetséges, használják az EESZT-t leleteik tartalmának megismeréséhez, mely egyben a leggyorsabb és legkényelmesebb módja a lelet tartalmának megismeréséhez. Nyomtatott formájú leletet csak a legszükségesebb esetekben kérjenek ki. Köszönjük!

Általános információk
A foglalt időpont tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra, mintavételre, későbbi behívás is lehetséges. Az időpontfoglalás szerepe az, hogy tájékoztassa Önt arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve a várakozási idő csökkentése érdekében lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba.

Telephelyünkön közfinanszírozott vizsgálatokra lehet időpontot foglalni, melyet a gombra történő kattintással kezdeményezhet. Közfinanszírozott vizsgálat kizárólag a jogszabályoknak megfelelően kitöltött, érvényes beutalóval történhet, továbbá igazolni kell a területi ellátásra és közfinanszírozott ellátásra való jogosultságot, valamint a személyazonosságot, azaz a beutaló mellett a személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya bemutatása is szükséges. Érvénytelen beutaló, vagy területi ellátáson kívüli beutalás esetén a vizsgálatokat nem áll módunkban elvégezni.

A Balatonfüredi laboratórium területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések:
Aszófő, Balatonakali, Balatonfüred, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Tihany, Vászoly.